No solo duelen los golpes

De Pamela Palenciano

Data

Dimecres 3 de novembre 2021 - 19:00

Preu

taquilla inversa Comprar entrades

Cicle

Altres

Tipologia

Teatre

[ ENTRADES EXHAURIDES ]

Aquesta activitat ha estat organitzada conjuntament amb el grup motor de gènere-feminismes del Pla Comunitari de Roquetes. Cal reservar l'entrada aquí.

Aquest monòleg –autobiogràfic- ens va connectant amb la història universal de les violències masclistes i la construcció d'estereotips que generen la desigualtat que permet exercir la violència sobre una altra persona, en tots els seus nivells.

Partint de si mateixa, de la seva pròpia experiència, i a través de l'humor àcid, de la ironia, del drama i interactuant amb el públic, Pamela aconsegueix tocar la vida personal i generar consciència i preguntes.

El projecte va començar sent una exposició fotogràfica, va evolucionar a un taller de prevenció de violència per a instituts i ara es presenta com una obra teatral.

Entre juliol i agost de 2019, i amb la direcció de Dario Valtancoli, aquest treball va tenir una reforma estructural que va convertir el treball personal i polític del "No solo duelen los golpes" en una peça artística. Aquest format ha permès destapar el fenomen de la violència masclista com una cosa quotidiana que està en les nostres vides tan naturalitzades que ens impedeix identificar-ho.
L'evolució ha tingut a veure amb el desig de Pamela de donar resposta tant a la violència que va viure com amb els processos de sanació que es van derivar. I en el teatre va trobar la forma de catarsi col·lectiva més autèntica.
Des de la reestrena el setembre del 2019, més de 15.000 persones han assistit a les més de 85 funcions realitzades en 30 ciutats de l'Estat Espanyol.

Parlar de "No solo duelen los golpes" és parlar de Pamela Palenciano i viceversa. Des de fa més de 16 anys han anat fusionant-se, creixent i evolucionant fins a aconseguir a hores d'ara una multitud de seguidores i seguidors. El reconeixement i acceptació per part del públic, va començar a les aules dels instituts i universitats així com en cases okupes i associacions de barri; i va continuar creixent en diferents comunitats en diversos països de Centreamèrica fins a consolidar-se en l'actualitat, en sales com la del Teatre del Barri a Madrid.