My Friend Fela

Documental + xerrada

Data

Diumenge 24 de maig 2020 - 18:00

Preu

gratuït

Cicle

Altres

Tipologia

documental + xerrada

 En aquest reproductor podreu veure la presentació i el debat.

[ Per a veure el documental clica aquí ]

Continuem amb les activitats confinades amb la projectió online del documental "My friend Fela" coorganitzada amb el FICAB (Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona), coincidint amb la celebració de dia d'Àfrica. Felabration: Music is da Weapon!

Diumenge 24 de maig a les 20h realitzarem una projecció en directe amb debat participatiu posterior on comptarem amb Sagrario Luna, escriptora de la biografia de Fela, Ade Akinfenwa director del AMAFEST (Festival d'art i músca nigeriana), Javier Zarco de Slow Walk Music de Barcelona, Abuy Nfubea, periodista i cofundador del moviment Panteras Negras a Espanya, i la col·laboració especial de Dj Floro. Coordinat per la Marta Lima del FICAB, presentat per Estrella Sendra de Wiriko i moderat per la Sarah Ardite.

  • 20:00 Presentació -> En aquesta mateixa pàgina
  • 20:15 Passi Documental (94 min) -> Per a veure el documental clica aquí. Límit 500 persones!!
  • 21.45 Xerada participativa al voltant de la figura de Fela -> En aquesta mateixa pàgina . Podeu enviar les vostres preguntes via el chat del twitch (necesita login) o les xarxes socials del l'Ateneu (Twitter, facebook o instragram)

Sinopsis:

Revolucionari, visionari, panafricanista, pare de l'afrobeat, black president ... Són molts els qualificatius que podrien aplicar-se a Olufela Olusegun Oludotun Ransome-Kuti, o Fela Kuti per als amics. A My Friend Fela, l'afrocubà Carlos Moore, amic íntim i biògraf oficial de Fela, entrevista a íntims i col·laboradors de Fela per desvetllar una nova perspectiva de l'home després del mite i donar compte de les nombroses influències que van modelar la seva extraordinària vida, des de la seva relació amb la seva mare, fins a les seves controvertides relacions amb les dones. Inspirat per les idees d'alliberament del Black Power, del Partit Black Panthers, i del Panafricanisme de Kwame Nkrumah, Fela crearia un estil, el Afrobeat, al costat del virtuós baterista Tony Allen; forjaria la contracultura africana a través de les seves lletres en pidgin; fundaria una comuna, Kalakuta Republic; un club, The Shrine (Santuari); un diari i un partit polític per difondre les seves idees revolucionàries ... Capa rere capa, el polièdric relat sobre l'home que fos considerat "enemic públic Nº 1" i que retrata a tota una generació.

Al debat posterior comptarem amb:

Sarah Ardite: col·laboradora habitual del Festival de Cinemes Africans de Barcelona, és DJ i cronista musical, investiga sobre filosofia de la música. Editora del bloc sobre pensament crític i música "músicas sospechosas."

Sagrario Lluna: el 1989, després d'assistir a un concert i trobada amb Fela Kuti a París, no ha deixat de disseminar la seva paraula, amb l'associació Afrobeat Project i Republicafrobeat, juntament amb DJ Floro, amb les que editen discos col·lectius amb versions i noves creacions imbuïdes de l'esperit de Fela. Ha escrit l'única biografia en castellà sobre el músic activista: Fela Kuti, esperit indòmit (Ed. Mil·lenni).

Ade Akinfenwa: amant de la llengua ioruba, nascut a Nigèria i establert a Espanya des dels 80. Director d'el AMAFEST, festival d'art i música nigeriana i autor de diversos llibres, a més d'impartir seminaris de cultura i llengua ioruba per al món.

Abuy Nfubea, periodista especialitzat en temes africans i immigració, és cofundador del FOJA (Moviment Panteres Negres Espanya) i col·labora amb la Federació Panafricana de Comunitats Negres a Espanya i dotzenes de mitjans.

Javier Zarco és cofundador de Slow Walk Music, companyia discogràfica, editorial musical, agència de representació, contractació i promoció, a més de programar el festival ALTER AFRICA.

DJ Floro és un dj sense fronteres, tant en un sentit geogràfic com musical. Abanderat de la difusió de l'Afro Beat, és un dels seus grans especialistes. No hi ha més que escoltar-lo en el programa Sonideros de Ràdio 3 (RNE).

Estrella Sendra és doctora en Llengües i Cultures Africanes per la School of Oriental and African Studies de Londres, on treballa com a professora de cinema. Ha treballat i col·laborat amb nombrosos festivals de cinema africà, com el FCAT, Film Àfrica i el Cambridge African Film Festival. És col·laboradora habitual de la plataforma cultural Wiriko, i altres, aliada de l'FICAB.

Presentarà la pel·lícula al costat de Sarah Ardite.

Celebra el Diaa d'Àfrica amb nosaltres. Participa!

 

 

[CAST]

Continuamos con las actividades confinadas con la proyección online del documental “My friend Fela” coorganizado con el FICAB (Festival Internacional de Cine Africano De Barcelona), coincidiendo con el Día de África: Felabration: Music is da Weapon!

Domingo 24 de mayo a las 20h realizaremos un pase en directo con debate participativo posterior donde contaremos con Sagrario Luna, escritora de la biografía de Fela, Ade Akinfenwa director del AMAFEST (Festival de arte y músca nigeriana), Javier Zarco de Slow Walk Music de Barcelona, Abuya Nfubea, periodista y cofundador del movimiento Panteras Negras en España, y la colaboración especial de Dj Floro. Coordinado por Marta Lima del FICAB, presentado por Estrella Sendra de Wiriko y moderado por Sarah Ardite.

  • 20:00 Presentacion -> En esta misma página
  • 20:15 Passe del documental (94 min) -> Para ver el documental clica aquí.
  • 21.45 Debate participativo alrededor de la figura de Fela Kuti -> En esta misma página. Podeis enviar vuestras preguntas via el chat del twitch (necesita login) o las redes sociales del Ateneu (Twitter, facebook o instragram)

Sinopsis:

Revolucionario, visionario, panafricanista, padre del afrobeat, black president... son muchos los calificativos que podrían aplicarse a Olufela Olusegun Oludotun Ransome-Kuti, o Fela Kuti para los amigos. En Mi amigo Fela, el afrocubano Carlos Moore, amigo íntimo y biógrafo oficial de Fela, entrevista a íntimos y colaboradores de Fela para desvelarnos una nueva perspectiva del hombre tras el mito y dar cuenta de las numerosas influencias que moldearon su extraordinaria vida, desde su relación con su madre, hasta sus controvertidas relaciones con las mujeres. Inspirado por las ideas de liberación del Black Power, del Partido Black Panthers, y del Panafricanismo de Kwame Nkrumah, Fela crearía un estilo, el Afrobeat, junto al virtuoso baterista Tony Allen; forjaría la contracultura africana a través de sus letras en pidgin; fundaría una comuna, Kalakuta Republic; un club, The Shrine (Santuario); un periódico y un partido político para difundir sus ideas revolucionarias... Capa a capa, el poliédrico relato sobre el hombre que fuera considerado «enemigo Público Nº 1» acaba retratando a toda una generación.

Celebra el Día de ÁFrica con nosotros. ¡Participa!

Sarah Ardite: colaboradora habitual del Festival de Cine Africanos de Barcelona, es DJ y cronista musical, investiga sobre filosofía de la música. Editora del blog sobre pensamiento crítico y música "Músicas sospechosas."

Sagrario Luna: en 1989, tras asistir a un concierto y encuentro con Fela Kuti en París, no ha dejado de diseminar su palabra, con la asociación Afrobeat Project y Republicafrobeat, junto con DJ Floro, con las que editan discos colectivos con versiones y nuevas creaciones imbuidas del espíritu de Fela. Ha escrito la única biografía en castellano sobre el músico activista: Fela Kuti, espíritu indómito (Ed. Milenio).

Ade Akinfenwa: amante de la lengua yoruba, nacido en Nigeria y afincado en España desde los 80. Director del AMAFEST, festival de arte y música nigeriana y autor de varios libros, además de impartir seminarios de cultura y lengua yoruba por el mundo.

Abuy Nfubea, periodista especializado en temas africanos e inmigración, es cofundador del FOJA (Movimiento Panteras Negras España) y colabora con la Federación Panafricana de Comunidades Negras en España y docenas de medios.

Javier Zarco es cofundador de Slow Walk Music, compañía discográfica, editorial musical, agencia de representación, contratación y promoción, además de programar el festival ALTER AFRICA.

DJ Floro: es un dj sin fronteras, tanto en un sentido geográfico como musical. Abanderado de la difusión del Afro Beat, es uno de sus grandes especialistas. No hay más que escucharlo en el programa Sonideros de Radio 3 (RNE).

Estrella Sendra es doctora en Lenguas y Culturas Africanas por la School of Oriental and African Studies de Londres, donde trabaja como profesora de cine. Ha trabajado y colaborado con numerosos festivales de cine africano, como el FCAT, Film Africa y el Cambridge African Film Festival. Es colaboradora habitual de la plataforma cultural Wiriko, y otros medios, aliada del FICAB.

Presentará la película junto a Sarah Ardite.