Amafest: My friend Fela

Documental i taula rodona

fecha

Viernes 15 noviembre 2019 - 18:00

precio

Ciclo

Altres

Tipología

Cinema

ACTIVITAT CANCEL·LADA
L'Ateneu és un projecte col·lectiu i una infraestructura comuna que posem al servei dels moviments socials i entitats que treballin per l'equitat, la justícia social i la defensa dels drets a través dels "esdeveniments solidaris", on l'Ateneu assumeix la despesa de la cessió de l'espai i els recursos tècnics, participant en la possible difusió i donant la possibilitat d'ajudar econòmicament al mateix.

És en aquest context on una petita entitat, que treballa la difusió de la cultura africana a través de la música i la literatura entra en col·laboració amb l'Ateneu. Preparar una activitat així suposa un gran risc per a entitats petites, ja que assumeixen moltes responsabilitats, també econòmiques, i davant del context sociopolític, entenem que aquest risc es multiplica. Som moltes les que necessitem estar al carrer, i es fa difícil predir l'evolució d'uns esdeveniments frenètics.
Per acabar, reiterar el nostre comprimís a través dels "esdeveniments solidaris", que segueixen oberts a les vostres propostes clicant aquí.


Estrena del documental "My friend Fela" coorganitzada amb el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB).

Revolucionari, visionari, geni, guerriller, panafricanista, pop star, pare de l'afrobeat ... Són molts els qualificatius que es podrien aplicar a Olufela Olusegun Oludotun Ransome-Kuti, o Fela Kuti per als amics. El multiinstrumentista nigerià Fela va ser un dels pioners de l'afrobeat, a més d'activista polític i defensor dels drets humans. En My friend Fela, el director brasiler Joel Zito Araújo va a Nova York a entrevistar l'afrocubà Carlos Moore, amic íntim i biògraf oficial de Fela, per intentar comprendre l'home després del mite de l'excèntric "ídol pop africà del gueto". El documental mostra les nombroses influències que van modelar la seva extraordinària vida, des de la seva relació amb la seva mare, fins a les seves problemàtiques relacions amb les dones, des dels llaços amb el seu assessor espiritual, el Professor Hindu, a les seves múltiples trobades amb figures públiques afroamericanes. En situar la història personal de Fela en un context panafricà, la pel·lícula no només es converteix en el retrat d'un home, sinó de tota una generació.

Presentació a càrrec de Sara Ardite, selectora musical i activista cultural, i Marta Lima Coordinadora FICAB.

Realitzarem un debat posterior amb Javier Zarco de Slowwalk Music, Abuy Nfubea d' Uru Africa TV, i Ade Akinfenwa escriptor Nigerià.