22 d'abril 2022

Creació Comunitària

Des de la temporada passada, l'Ateneu Popular 9 Barris i diverses entitats i equipaments de Roquetes, Verdum i Trinitat Nova, impulsen un laboratori de creació artística comunitària protagonitzat per veïns i veïnes de Nou Barris.

Després de l'experiència de la primera edició, celebrada la temporada passada amb una durada de dos mesos, aquest cop el procés creatiu s'ha allargat en el temps (desembre 2021 - juny 2022) i s'ha ampliat a noves participants. Aquest segon laboratori, facilitat per l'actriu i directora Lorena Hernández, acull persones de diverses generacions que, col·lectivament, posen en comú els seus interessos, generen els materials artístics i donen forma a l'espectacle que es presentarà el 17 de juny a l'Ateneu.

En aquesta ocasió, a més a més, s'han establert col·laboracions amb diverses agrupacions i figures artístiques vinculades a Nou Barris. El mes passat vam comptar amb el suport de l'artista Quim Girón per explorar la creació artística a partir del fang, així com amb el suport de la trapezista Lara Renard per al muntatge de números circenses. També s'estan construint escenes en col·laboració amb la colla de Bruixes i Bruixots de la Trinitat Nova i amb l'Associació teatral Xerinola, dirigida per Angie Rus i vinculada al barri de Verdum. Així mateix, s'ha comptat amb l'assessorament de representants del Sindicat d'Habitatge de Nou Barris per incidir sobre la problemàtica dels desnonaments, temàtica que apareixerà a l'espectacle.

En les properes dues setmanes, es duran a terme accions per generar materials sonors i musicals que seran inclosos en l'espectacle. Aquestes activitats seran facilitades per la cooperativa Bit Lab, que desenvolupa el projecte "Atles Sonor de la Meridiana". Aquesta iniciativa planteja com, a través del desenvolupament d’un seguit de processos participatius, podem caracteritzar conjuntament la identitat sonora dels espais, equipaments, comunitats i entitats de l’eix Meridiana i els barris que la delimiten. El projecte es caracteritza per reflexionar entorn els contextos sonors que ens envolten, la nostra relació i afectació a nivell cognitiu i psico-acústic, així com els usos socio-culturals de l’espai públic.


Dimecres 27 d'Abril de 18h a 20h . Taller d’atrapasons "Patrimoniadors Sonors"

Definirem conjuntament amb la comunitat aquelles localitzacions a patrimoniar sonorament amb una mirada inclusiva per a tenir una mostra sonora representativa i diversa dels espais públics. La sessió s'encararà a realitzar gravacions de camp a les ubicacions emblemàtiques dels barris escollides de forma participada amb la comunitat.


Dimarts 3 de Maig de 18h a 20h . Taller d’Edició Sonora

En aquesta segona trobada s'editarà el material sonor enregistrat prèviament per crear una narrativa cultural i social a través del so.

Totes dues sessions són obertes i us hi podeu inscriure per mitjà d'aquest formulari: https://decidim.plataformess.org/conferences/AtlesSonorMeridianaTallerAtrapasons.