11 de maig 2021

Artistes pel 26è Circ d'Hivern

Ara que tot just comença el bon temps i els dies són més llargs és estrany parlar de l'hivern, però a l'Ateneu hi comencem a pensar perquè ja s'han seleccionat artistes pel 26è Circ d'Hivern dirigit Raül Garcia de la cia. Le dessous de Barbara. La setmana del 17 de maig iniciem la primera residència que realitzarem a El Graner, un equipament amb el que compartim el projecte de Creació comunitària i la passió pel cos i el moviment. Després passarem per l'Estruch i La Central del Circ, entre altres espais que ens acullen.

I aquí l'equip artístic. No us enganyarem, estem molt contentes. Aquest any, i després d'una reflexió de la comissió de circ de l'Ateneu (formada per voluntàries), es va prioritzar artistes residents a Catalunya, així com un equip on hi hagués partitat de gènere. 

LARA RENARD

Valenciana resident a Barcelona.
Es va formar en Patinatge Artístic durant 15 anys. També va realitzar el Conservatori Professional de Música de Velluters a València, acabant aquesta formació al Conservatori Professional de Música El Bruc, Barcelona, amb l'especialitat de Guitarra Clàssica. A més a més, és graduada en CAFE a l'INEFC de Barcelona, i cursant actualment el Màster de Gestió Cultural a la UOC. L'acrobàcia i la Dansa han estat transversals a la seua vida, juntament amb la formació en Teatre Físic i de Text. Va estudiar diferents tècniques de Circ a l'Escola de Circ Rogelio Rivel, especialitzant-se en Trapezi Fix, Trapezi Doble i aprofundint en els Portés Acrobàtics. Cocreadora de les companyies emergents Cia. Trímera i Sputniks Cia., també forma part de la producció "Com menja un caníbal" de La Virgueria companyia de teatre i de la Producció Nacional de Circ amb "Estat d'Emergència".
Fotografia de Mariona Grau.

MARIANO ROCCO

Artista de circ argentí, graduat de l'escola de circ francesa “Le Lido” - ESACTO, i posseïdor de la seva pròpia companyia (DebilEmmental , circo caducado). Ha treballat amb una sèrie de personatges a través de la seva carrera amb els quals intenta entendre unes certes preguntes com: Què és controvertit? En quin moment una cosa tràgica , fins i tot violent , es torna divertit? Què és el tabú? Inspirat en eines de moviment (la dansa, el circ i el teatre) com a suport per al desplegament en l'escena, i a través d'això promoure la integració d'un univers oníric a través d'un vocabulari corporal i verbal, creant un escenari d'empatia i diàleg directe a través de situacions quotidianes. És important saber de què podem parlar sobre qualsevol tema, mentre ho fem amb gran humanitat.

SARAH ANGLADA

Llicenciada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. La seva inquietud i formació en la dansa passa pel ballet, el flamenco, el contorsionisme, les arts marcials. Més endavant centra la seva formació en el contemporani i el butoh, formant-se a França, Alemanya i Espanya. Com a intèrpret i creadora actualment treballa per la seva pròpia companyia Los Moñekos, i per altres companyies com Obskené, Pere Faura, Mons Dansa, i en projectes d’improvisació i performance. Ha treballat amb companyies de dansa, teatre, titelles corporals i circ. Últimament ha treballat com a assessora de moviment en la creació d’espectacles de companyies com Obskené, Joan Arqué, Les Bianchis, cia. Seon. És pallassa, excèntrica i amant de les petites coses de la vida.

MARIA SOLÀ

Nascuda a Barcelona, va estudiar disseny gràfic a Elisava (2002), i maquinista al TTE (2006). Cofundadora de "Las Feas" companyia de titelles i tonteries, juntament amb Mireia Nogueras (2002-2006). El 2008, es va traslladar a Dinamarca i va crear, juntament amb Lisa Madsen, una estranya empresa d'entreteniment: Brunette Bros. Des de fa 5 anys viu i composa des del Maresme, on l'any 2019 auto produeix el seu primer disc, "My Coconut" juntament amb The Immaculate Conceptions, i l'any 2021 graba el segon "Mama's Rules" juntament amb The Calipo Boys. Ha tocat en vàries bandes com "Los Boozan Dukes", "Skraldesband" o "The Bluenette Sisters". Actualment està submergida en la creació de "Mama Calypso, biografia no autoritzada" espectacle a solo, i actua com a pallassa i música a l'espectacle de 40 anys del Circ Cric. La investigació gràfica, que sovint es formalitza en escenografia, vestuari i titelles, forma part de la seva identitat artística i també del seu procés creatiu, juntament amb la improvisació i l'il·lusionisme. Té especial debilitat per la creació d'universos i personatges que qüestionen la realitat i que connecten a l'espectador amb la memòria. Pel que fa a la fotografia, té 20 anys d'experiència en el vessant analògic. El 2018 i el 2021 participa en el festival de fotografia analògica Revela't amb "Inventari" i "Lucky people" respectivament.

MATIAS PLAUL

Matias Plaul és actor i acròbata. Descobreix el circ a l'escola de circ La Arena a Buenos Aires quan el circ contemporani estava recentment fent els seus primers passos a l'Argentina.
Al mateix temps que es forma com a acròbata estudia teatre i dansa contemporània.
Va treballar amb la companyia La Arena dirigida per Gerardo Hochman durant 10 anys en què van crear 5 espectacles. Al mateix temps va col·laborar en espectacles de la companyia Clun, El perifèric d'objectes, Duggandanza i la seva pròpia companyia de teatre d'improvisació.
Va treballar en el Cirque du Soleil durant 5 anys en què va fer les creacions dels espectacles Zed (direcció Francois Gerard) i Iris (direcció Philippe Decoufle).
Amb la companyia Els 7 doigts de la main va fer 4 creacions com a artista i 2 com a assistent de direcció, van treballar junts durant 6 anys i encara continuen col·laborant en diferents projectes.
En 2017 funda amb altres 4 companys el col·lectiu Entre Nous, companyia d'artistes de circ contemporani, agrupats al voltant de la tècnica de perxa xinesa i des de llavors giren amb els seus espectacles de sala i carrer. La vida itinerant el va portar a Barcelona fa dos anys, després de més de 20 anys donant voltes.